Halverwege de zomer van 2018 is er iets moois gebeurd. Anne en Joep zijn samen een nieuwe weg ingeslagen met de Hippe Boon.  Het tweetal komt niet per toeval bij elkaar... Zo hebben ze beiden de achtergrond liggen in de hospitality business. Beiden afgestudeerd aan de Hotel Management School in Maastricht en allebei een voorliefde voor koken en vooral lekker en gezond eten. Hoe komt dat beter tot zijn recht dan samen het grootste assortiment aan peulvruchten in de Nederlandse markt te gaan aanbieden?  

Contacten met een van de twee kan erg makkelijk! Stuur een mailtje naar anne@hippeboon.nl of naar joep@hippeboon.nl.

 
 
WhatsApp Image 2018-09-13 at 18.48.24.jpeg

Anne Pekelharing

Ondernemen, creëren, innoveren en avonturieren.  Een eigen catering bedrijf,  het opzetten van grote horeca projecten in Nederland en Italië, fietsen en documenteren van Oslo naar Sicilië. De wereld zien en ontdekken alles met een een culinaire twist. En zo viel ik ook voor de Hippe bonen van mij tante en oom. 

Alles. Zo gewoontjes, zo bijna alledaags, zo lelijk vaak, die boon maar………………zo ongewoon, zo verrassend, zo veelzijdig is de wereld die je met bonen culinair kunt versieren. “Under Present and Over Perform.” Voor elke tafel, voor elke sfeer, voor elke gelegenheid, voor elke smaak…..altijd zijn bonen de feestjes van de tafel, de smaakmakers in de pan, de knettertjes in de salade, de herinnering aan een mooi samenzijn.

Kortom: een boon vraagt erom, smeekt je bijna, om mee “uit genomen te worden.” Want als je dat doet, dan verrast ie jou zoals je nog nooit bent verrast. Pittig of zoet, dominant of bescheiden, bruin, rood, groen, paars of zwart, gestreept of gespikkeld, zuur of zacht, hard of zacht, Cubaans, Marokkaans, Chileens, Italiaans, Koreaans, Surinaams, Slowaaks, Spaans, Engels of Nederlands…..beetje boon zit nooit om een mooie mond verlegen.


Joep Rovers

Ik heb een grote passie voor koken en het werken aan een gezonde leefstijl. Zo ben ik een echte sportman en let ik onwijs goed op welke voedingstoffen ik binnen moet krijgen. Aangezien ik zelf geen vlees meer eet en zo min mogelijk dierlijke eiwitten probeer te eten, heb ik daar een vervanger voor nodig. Welke vervanger is hierin beter dan peulvruchten? Peulvruchten hebben alles wat een sportman nodig heeft: veel koolhydraten, veel eiwitten, veel vezels en de juiste vetten. Toen Anne op zoek was naar een extra paar handen om de Hippe Boon een boost te geven, wilde ik hier maar als te graag in duiken. Van mijn hobby mijn werk maken, beter kan het niet!

Joepmijnverhaal1.png