Eye of the Goat bonen met tomaat & gorgonzola

 
gorgonzola.png
 
 

Bonen 8 uur weken | bonen 1,5-2 uur koken | 30 min voorbereiden | 10 min bereiden | 8 personen

extra vergine olijfolie | 1 rode ui in ringen | 250 gram Ey of the Goat bonen | 1 fijngehakt teentje knoflook | 3 eetlepels fijngesneden peterselie | 3 eetlepels fijngesneden bieslook | 4 eetlepels fijngesneden dille | 80 gram gorgonzola in blokjes | 5 romatomaten in kwarten | 8 takjes tijm | 1 eetlepel rode wijnazijn | 2 eetlepels balsamicoazijn | vers gemalen peper

 

Voorbereiden

  1. Week de bonen. Kook ze tot ze gaar zijn. Houdt de bonen warm.

 

Bereiden

  1. Verhit de oven tot 130 °C.
  2. Leg de tomaatkwarten met het vel naar beneden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de takjes tijm over de tomaten. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn en bestrooi met zout.
  3. Zet de tomaten 1,5 uur in de oven tot ze half gedroogd zijn.
  4. Gooi de tijm weg en laat de tomaten iets afkoelen.
  5. Doe de rode ui in een in kom. Giet de rodewijazijn erover en bestrooi met wat zout. Roer door en laat de ui een paar minuten marineren.
  6. Meng de bonen nog warm door de ui. Voeg olijfolie, knoflook en wat peper toe.
  7. Meng luchtig en laat `afkoelen.
  8. Schep als de bonen koud zijn de kruiden erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

 

Serveren

  1. Schep het bonenmengsel op een grote schaal en verdeel de tomaten en gorgonzola erover.
  2. Heerlijk met donkerbruin boerenbrood en een koud glas witte wijn.
 
Anne Pekelharing