Curry van Desi kikkererwt met mango

 
 Coriandrum sativum. Koriander. Coriander. (Photo: Fatmaz / Creative Commons
 
 

 

Bonen 8 uur weken | bonen 1-3 uur koken | 25 min voorbereiden | 30 min bereiden | 4 personen

eetlepels extra vergine olijfolie | 2 gesnipperde uien | 400 gram Desi kikkererwten | 4 tomaten in blokjes | 100 milliliter kokosmelk | 1 komkommer in blokjes | 1 grote mango in blokjes | 3 eetlepels pittige currypasta | 400 gram verse spinazieblaadjes | 3 eetlepels verse koriander

 

Voorbereiden

  1. Week de kikkererwten en kook tot ze gaar zijn. Zet ze opzij in het kookvocht.

 

Bereiden

  1. Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Voeg de uien toe en bak zo'n 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de currypasta toe en roer goed door.
  3. Doe de tomaten en kokosmelk in de pan en breng aan de kook, laat 10 minuten sudderen.
  4. Voeg de kikkererwten, komkommer, mango, spinazie en koriander toe en laat 2-3 minuten sudderen totdat alles goed heet is.

 

Serveren

  1. Serveer de curry heet met rijst of couscous.
 
Anne Pekelharing