Friese kapucijners met spek en gember

 
B_Gember.jpeg
 
 

Bonen 8 uur weken | bonen 40-60 min koken | 15 min voorbereiden | 1-1,5 uur bereiden | 4 personen

boter | 400 gram Friese kapucijners | 12 dikke plakken ontbijtspek | 1 stukje geraspte verse gember van 3 centimeter | 4 eetlepels gemberbolletjes gehalveerd | 6 eetlepels gemebersiroop | 2 eetlepels ketjap saus | 3 gesnipperde sjalotten | 3 goudreinetten, geschild in dikke schijven versgemalen peper

 

Voorbereiden

  1. Week de Friese kapucijners.

 

Bereiden

  1. Breng de kapucijners in een grote pan met dikke bodem aan de kook. Zet het vuur laag, doe er een klontje boter bij en leg de deksel op de pan. Laat 30 minuten garen.
  2. Schik 4 plakken spek tussen de kapucijners. Voeg de gemberrasp, de gemberbolletjes en peper toe. Laat de kapucijners nog 30-40 minuten garen op laag vuur.
  3. Roer van het vuur de sjalotjes, ketjap en gembersiroop erdoor.
  4. Bak het overige spek in eigen vet langzaam bros.
  5. Bak de appelschijven in een klontje boter.

 

Serveren

  1. Serveer de kapucijners met de spek en appel op een grote schaal.
 
Anne Pekelharing