Makreel met artisjokken en Ceci Neri
Bonen 24-48 uur weken | bonen 1-3 uur koken | 10 min voorbereiden | 10 min bereiden | 4 personen
150 gram gedroogde Ceci Neri | 1 hele ongepelde ui | 1 opgepled teentje knoflook | 1 laurierblad .| extra vergine olijfolie | 2 theelepels citroensap | 4 makreelfilets | 8 artisjokharten uit blik in kwarten | balsamicoazijn | zout | vers gemalen peper
Voorbereiden
- Week de kikkererwten. Kook ze met de ui, het teentje knoflook en het laurierblad tot ze gaar zijn.
- Prak ze met een vork tot grove puree. Breng ze op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap en peper. Houdt de puree warm.
Bereiden
- Verhit de oven tot 160 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bestrooi met zout en peper.
- Wrijf de makreelfilets in met wat balsamicoazijn, leg de filets in de ovenschaal en zet 4 minuten in de oven.
- Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Geef de snijkanten van de artisjokharten een kleurtje.
Serveren
- Verdeel de kikkererwtenpuree over 4 borden.
- Leg de makreelfilets op de puree en garneer het gerecht met de artisjokken.
- Geef er wat rucolasla bij en geniet van een topmaaltijd.