Makreel met artisjokken en Ceci Neri

 
 
 

Bonen 24-48 uur weken | bonen 1-3 uur koken | 10 min voorbereiden | 10 min bereiden | 4 personen

150 gram gedroogde Ceci Neri | 1 hele ongepelde ui | 1 opgepled teentje knoflook | 1 laurierblad .| extra vergine olijfolie | 2 theelepels citroensap | 4 makreelfilets | 8 artisjokharten uit blik in kwarten | balsamicoazijn | zout | vers gemalen peper

 

Voorbereiden

  1. Week de kikkererwten. Kook ze met de ui, het teentje knoflook en het laurierblad tot ze gaar zijn.
  2. Prak ze met een vork tot grove puree. Breng ze op smaak met een scheutje olijfolie, citroensap en peper. Houdt de puree warm.

 

Bereiden

  1. Verhit de oven tot 160 °C. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bestrooi met zout en peper.
  2. Wrijf de makreelfilets in met wat balsamicoazijn, leg de filets in de ovenschaal en zet 4 minuten in de oven.
  3. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan. Geef de snijkanten van de artisjokharten een kleurtje.

 

Serveren

  1. Verdeel de kikkererwtenpuree over 4 borden.
  2. Leg de makreelfilets op de puree en garneer het gerecht met de artisjokken.
  3. Geef er wat rucolasla bij en geniet van een topmaaltijd.
 
Anne Pekelharing