Pittige witte teparybonen dip met pitachips

 
 
 

Bonen 8 uur weken | bonen 1,5-2 uur koken | 30 min voorbereiden 10 min bereiden| 8 personen

Voor de dip:

2 eetlepels extra vergine olijfolie | 2 geschilde teentjes knoflook | 225 gram tohono O'odham teparybonen | 1 geroosterde poblano peper | 1 chipotle peper (gerookte rode jalapeño peper) | peper & zout | verse koriander | snufje cayennepeper

Voor de pita chips:

8 pitabroodjes | extra vergine olijfolie | grof zeezout

Voorbereiden

  1. Week de bonen.
  2. Kook de bonen tot ze gaar zijn en laat ze afkoelen.
  3. Leg de poblano 10 minuten in een oven op 200 °C.
  4. Haal de peper uit de oven als het vel gerimpeld is en los laat.
  5. Laat de peper 10-15 minuten afkoelen in een afgesloten plastic zak. Pel de schil voorzichtig van de peper.

Dip bereiden

  1. Doe alle ingrediënten in de foodprocessor. Pureer tot het mengsel glad is.

Pitachips bereiden

  1. Snij de broodjes doormidden en de twee helften vervolgens in 6 driehoeken.
  2. Verdeel de stukjes brood op een bakplaat en besprenkel ze met de olie. Strooi het zeezout er overheen.
  3. Bak de pitachips in het midden van de oven in zo’n 10 minuten gaar tot ze goudgeel zijn. Controleer om de paar minuten of ze klaar zijn. De chips hebben de neiging om snel te verbranden!

Serveren

  1. Bestrooi de dip met koriander en een snufje cayennepeper.
  2. Serveer met de pitachips.
 
Anne Pekelharing