Soep van Tiger’s Eye bonen, pompoen en maïs

 
 
 

Bonen 8 uur weken |  bonen 1-1,5 uur koken | 15 min voorbereiden | 1,5 uur bereiden | 4 personen

2 eetlepels olijfolie | 1 fijngesnipperde witte ui | 1 rode paprika in stukken | 1 kleine pompoen in stukken (circa 500 gram vruchtvlees) | 12 gepelde en gekneusde teentjes knoflook | 1 theelepel rode pepervlokken | 1 theelepel gerookt paprikapoeder | 500 gram maïskorrels | 225 gram Tiger's Eye bonene | 80 milliliter vers limoensap | 60 gram fijngehakte verse koriander | 60 gram verse basilicumblaadjes | versgemalen peper

 

Voorbereiden

  1. Week de bonen.

 

Bereiden

  1. Verwarm in een grote pan op middelhoog vuur de olijfolie. Voeg de ui toe en sauteer zo’n 2 minuten totdat de ui zacht wordt. Voeg de paprika toe en sauteer circa 3 minuten. Voeg de pompoen en knoflook toe en roer goed. Zet het vuur lager en gaar de groenten zo’n 10 minuten, onder regelmatig roeren.
  2. Voeg de pepervlokken, paprikapoeder en bonen toe. Zet onder 2 liter water en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat circa 1 uur sudderen. Voeg de maïskorrels toe en laat nog 10-20 minuten sudderen totdat de bonen gaar zijn.
  3. Haal de pan van het vuur en roer het limoensap en de koriander er door. Breng op smaak met zout en peper.

 

Serveren

  1. Serveer gloeiendheet. Garneer met wat verse basilicum.
 
Anne Pekelharing